Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hindistan uçağı Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı
Hindistan uçağı Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı
PFDK’dan altı 1’inci Lig ekibine ceza
PFDK’dan altı 1’inci Lig ekibine ceza
Üniversite – Şehir bütünleşmesinde yeni süreç
Üniversite – Şehir bütünleşmesinde yeni süreç
Tortumspor’da BAL heyecanı
Tortumspor’da BAL heyecanı
Erzurum’da 328 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum’da 328 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>EĞİTİM
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 11:05

 LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarının bakanlığın internet adresinden erişime açıldığını açıkladı.

 LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarının bakanlığın internet adresinden erişime açıldığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Haziran - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında 1 milyon 13 bin 239 öğrenci, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Böylece ilk yerleştirmede öğrencilerin yüzde 96.21’i tercihlerine yerleşti.

Sınavlı okullarda doluluk oranı yüzde 97.42
Açıklamaya göre, sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı yüzde 97,42 olarak gerçekleşti. Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde fen liselerindeki 39 bin 720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9 bin 480 kontenjanın tamamı doldu. Anadolu liselerinde bulunan 67 bin 390 kontenjana 67 bin 167 öğrencinin yerleştiği bilgisi verilen açıklamada, Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranının yüzde 99,66 olduğu bildirildi. Açıklamada, Anadolu imam hatip liselerinde bulunan 43 bin 268 kontenjana 41 bin 135 öğrenci yerleştiği kaydedilirken kontenjanlarındaki doluluk oranının yüzde 95,07 olduğu ifade edildi. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde bulunan 42 bin 490 kontenjana 39 bin 627 öğrencinin yerleştiği bildirilen açıklamada, doluluk oranının yüzde 93,26 olarak gerçekleştiği belirtildi.

“Depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı”
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı bulunan depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı. Bu kapsamda açılan kontenjanlara başvuran öğrencilerin tamamı tercihlerine yerleştirildi.

Yerel yerleştirmede öğrencilerin yüzde 95.77’si ilk üç tercihinden birine yerleşti
Merkezi ve yerel yerleştirmede tercih sırasına göre yerleşme durumu hakkında bilgi verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Merkez, yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yüzde 72.64’ü ilk üç tercihinden birine yerleşti. Yerel yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yarısından fazlası ilk tercihine yerleşirken öğrencilerin yüzde 95,77’si ise ilk üç tercihinden birine yerleşti.”

Nakil işlemleri iki dönemde yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem halinde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek suretiyle en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.
Yerleştirmeye esas birinci nakil için tercihler 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve birinci nakil sonuçları 29 Temmuz'da açıklanacak.
İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.
6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19- 23 Ağustos tarihleri arasında alacak. 26 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

 
OBM’de eğitim gündemi
 
Şehit öğretmenlere vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin: ‘Öğretmenler en büyük gücümüzdür’
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İstanbul ...
Gençler çocuklarını yarıştırmamak için evlenmiyorlar
Doğu Anadolu Basın Konseyi Başkanı Selahattin Şener, gençlerin evlenmekten ...
Gençlerin Kariyer 4.0 Yolculuğu
Atatürk Üniversitesinin ortak olarak yer aldığı ve bölgesel koordinatörlüğü ...
 
9 iş birliği ile akademik köprüye büyük katkı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, dost ve kardeş ülke ...
Proje okulunda altı ayda hafız oldu
Erzurum da okulla beraber hafızlık projesinin yürütüldüğü Sıddık Tivnikli ...
30 Yıl Sonra Atatürk Üniversitesi’nde bir araya geldiler
Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma ...
 
ATAUNİ ülkede 10, Avrupa’da 247. sırada
Hollanda merkezli CWTS Leiden Ranking’in 2024 yılı sıralaması yayımlandı.
ETÜ’de Darbeler ve Demokrasi konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
Şehit öğretmen Yılmaz’a vefa
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yedi yıl önce Tunceli'de terör örgütü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri